Praktische informatie

Hier vind je (hopelijk) antwoord op al je vragen om straks zo goed mogelijk van het festival te kunnen genieten. Houdt er erg in dat (huis)dieren, glas en (open) vuur niet zijn toegestaan op het gehele festival.

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op.

ALGEMENE INFORMATIE

Waar en wanneer is Living Village 2020?

Living Village 2020 vindt plaats op 15 t/m 19 juli 2020 aan de Brinkweg 26B te Dalfsen. Op onze contactpagina vind je de routebeschrijving.

Je kunt al op dinsdag 14 juli vanaf 15:00 uur terecht op onze camping en blijven tot maandag 20 juli 12:00 uur.

Vrijwilliger op Living Village?

Wil je vrijwilliger zijn op Living Village? Dan kun jij je vanaf 1 februari 2020 inschrijven via de button ‘vrijwilliger worden’ op de homepage van deze site.

Participeren op Living Village?

Heb jij een marktkraam, foodtruck of wil je als artiest, workshopgever of op een andere manier meedoen? Neem dan contact met ons op.

Wat kost een ticket?

De prijs van een ticket is afhankelijk van wanneer je dit koopt. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar zijn aparte kinderkaartjes verkrijgbaar. Meer informatie over tickets.

Wat is de muntprijs?

De muntprijs bedraagt €1,25

Is er een geldautomaat?

Nee, er is op Living Village geen geldautomaat waar je contant geld kunt opnemen. Wel kun je tickets en munten afrekenen met contant geld, via pin of creditcard.

MATERIAL FLOW

Mag ik plastic wegwerpartikelen meenemen ?

Nee. Living Village Festival heeft zijn eigen manier om met afval om te gaan. Tijdens het festival zelf recyclen we zoveel als mogelijk.

We vragen iedereen om een eigen bord, beker en bestek mee te nemen. Hiermee kun je eten bij de foodtrucks halen. Onze bars hebben herbruikbare schenkbekers.

Kan ik ergens mijn eetgerei afwassen?

Er zijn verschillende afwasstraten op het terrein. Hier kun je je bord, beker en bestek afwassen. Thee- en handdoeken zijn altijd erg handig om bij je te hebben!

Eetgerei-circulatie

Bij de wasstraten kun je je eetgerei ook laten drogen, en dan bijvoorbeeld andermans mok meenemen. Neem dus spullen mee die je graag met anderen deelt 😉

Glas!

Glas is verboden op het gehele festivalterrein, inclusief de camping. Zo kan iedereen veilig ervaren hoe het is om op blote voeten te lopen!

VERVOER

Hoe kom ik vanaf het station naar het terrein?

Vanaf het station is het 10 minuten lopen, volg de borden “Living Village”. Heb je veel bagage en wil je meer energie overhouden om te feesten? Er rijdt vanaf 10:00 tot 20:00 uur een pendelbusje dat je voor €2,00 per persoon van en naar het station brengt.

Mag ik met de auto bij mijn tentje staan?

Nee, op de tentencamping mogen geen voertuigen staan. Deze mogen geparkeerd worden op de parkeerplaats. Er is een aparte camper-camping. Hiervoor heb je wel een kaartje nodig.

Wat kost het parkeren?

Het parkeren is gratis wanneer je in het bezit bent van een geldig toegangsbewijs. Let er wel op dat je geen kostbaarheden achterlaat in de auto.

Kan ik ook met de motor komen?

Alle voertuigen kunnen op de parkeerplaats geparkeerd worden waaronder auto’s, motoren en busjes.

Kan ik met iemand meerijden?

Vorige edities hebben al vele bezoekers via rickyrides een lift kunnen regelen.

CAMPING

Openingstijden

De camping is geopend van dinsdagmiddag 14 juli 15:00 uur tot maandag 20 juli 12:00 uur. Dagelijks van 22:00 uur tot de volgende ochtend 9:00 uur is het ‘silence-o-clock’ en is het niet toegestaan om van buiten het terrein de camping op te gaan. Vanaf het festivalterrein is de camping wel toegankelijk.

Kom je pas op vrijdag, zaterdag of zelfs zondag aan? Dit is geen probleem: er is voldoende ruimte voor iedereen op de camping. De campings kunnen niet vol raken.

Campers, caravans en vouwwagens

Er is een aparte camping voor voertuigen waarin geslapen mag worden die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen.

Geluidsinstallaties

Zelf meegebrachte geluidsinstallaties zijn op de camping niet toegestaan vanwege de overlast voor je buren.

Faciliteiten

Douches en wc zijn aanwezig. Er is geen tentverhuur: je zal zelf je tentje/doos of zeiltje mee moeten nemen. Er is geen campingwinkel. Wel hebben we een divers aanbod foodtrucks en marktkramen.

Koken op de camping

Het meenemen van grote gasinstallaties of grote gasflessen is niet toegestaan. Wel mag je kleine campinggasflesjes met ventiel of schroefcartouches (schroefverbinding tussen flesje en (kook)toestel) meenemen. Hiervoor geldt een maximum van 190 gram.

Electriciteit

Nee, er is geen elektriciteit op de camping.

Is de camping verplicht?

Nee, hoewel het natuurlijk wel het gezelligst is als je op de camping blijft overnachten, kun je ook ergens anders slapen: met je polsbandje kun je 24 uur per dag gewoon het terrein op en af.

FESTIVALTERREIN

Openingstijden

Het festivalterrein is geopend van woensdag 15 juli 13:00 uur tot zondag 19 juli 00:00 uur. Alleen toegang met een geldig polsbandje. Het festivalterrein is voor campingbezoekers dag en nacht open.

Verblijf je ‘s nachts niet op de camping? Dan kun je tussen 9:00 uur en 22:00 het terrein op. Tussen 22:00 en 9:00 uur de volgende ochtend kun je niet vanaf buiten het terrein de camping op.

Vuur

Op het camping en festivalterrein is eigen vuur maken absoluut niet toegestaan. Op het festivalterrein zijn meerdere vuurplekken waar je kunt genieten van het vuur. De Temple Grounds heeft het Sacred Fire onder zijn hoede en dat zal 24 uur branden.

Zwemmen

Hoe verfrissend ook, het is verboden om te zwemmen in de Vecht, vanwege de stroming en de veiligheid.(!)

Tassen

Op het festivalterrein zijn alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm qua afmeting zijn. Op de campings zijn grotere tassen wel toegestaan.

Lockers

Er zijn geen lockers beschikbaar.

HULP NODIG?

Gehoorbescherming

Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en tegelijkertijd tóch van de muziek geniet.

Eerste hulp

Op het festivalterrein is een uitgebreide EHBO-post aanwezig. Hier kun je terecht voor kleine dingen, zoals paracetamol of een pleister, of voor ernstige gevallen. Gaat het met jou of met één van je vrienden niet zo goed? Ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen.

Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en/of drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie. Ook op de camping is een EHBO-post aanwezig.

Verbranding en onderkoeling

Bekijk voordat je naar het evenement gaat de weersvoorspellingen. Neem bij erg warm weer een petje en zonnebrand mee om een zonnesteek te voorkomen. En houd er rekening mee dat het bij een fikse regenbui en ’s nachts flink kan afkoelen.

We monitoren de weersverwachtingen en zullen indien nodig tijdig veiligheidsadviezen geven via diverse kanalen zoals de presentatoren op de podia. Volg instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Calamiteiten

Bij eventuele calamiteiten adviseren we je rustig te blijven en contact op te nemen met de beveiliging of de organisatie. Daarnaast houden de medewerkers van de EHBO de gasten nauwlettend in de gaten op onwelwordingen en ongeregeldheden. Volg te allen tijde de instructies op van onze medewerkers en hulpverlenende instanties.

Verminderd mobiel?

Wij hebben sanitair beschikbaar voor bezoekers die minder mobiel zijn. Living Village wil toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen. Heb je wat extra ondersteuning nodig om Living Village mogelijk te maken voor jou? Dan bekijken we graag samen met je wat de mogelijkheden zijn. We ontvangen je aanvraag graag vóór 1 juli 2020.

Veiligheid

Toegangscontrole

Iedere bezoeker dient in het bezit te zijn van een geldig polsbandje. Een veiligheidsmedewerker zal dit bij het betreden van de camping en/of het festivalterrein controleren. Kun je geen geldig polsbandje tonen dan word je van het festivalterrein verwijderd.

Het is toegestaan een verzoek te doen om je door een medewerker van hetzelfde geslacht te laten controleren. Deze controle is ingesteld in verband met de algemene veiligheid om alle bezoekers, gasten, medewerkers en artiesten te beschermen. Het volledig weigeren van de controle heeft tot gevolg dat je de toegang wordt geweigerd.

Leeftijd en legitimatie

Living Village is voor alle leeftijden toegankelijk. Bezoekers zijn verplicht om zich te kunnen legitimeren conform de wettelijke identificatieplicht (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs).

Indien je geen legitimatiebewijs bij je hebt wanneer hierom wordt gevraagd, dan word je niet toegelaten tot het evenement. Wij schenken geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar.

Beveiliging

Op het gehele terrein wordt toezicht gehouden door security en sfeerbeheer. Maar toch zeggen wij: laat je waardevolle eigendommen thuis en laat ze niet achter in je auto of tent en pas op voor zakkenrollers.

Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee naar het festival. Mocht je toch waardevolle spullen bij je hebben en wil je die ‘s nachts in je tent bewaren? Zorg dan dat ze zo ver mogelijk van de ingang van de tent liggen en het liefst onder je (lucht)bed..